Solceller för lantbruk

Lantbrukare är vana vid långsiktiga hållbara investeringar och det är precis vad Smart Solkraft och våra kvalitativa produkter erbjuder. Med stora energikostnader blir ett solkraftverk snabbt återbetalt och genererar en mycket bra årlig avkastning. De byggnader som lantbruket använder har stora takytor och är ofta perfekta för att installera solceller på.

Det finns även möjlighet för den lantbrukare som önskar att sätta solceller på markställning istället för på takytorna. Detta sätt att installera solceller är vid en större anläggning överlägset i både effekt och pris per watt. Genom Windons patenterade markställning som monteras enkelt efter att pålmaskinen pålat ner C-balken så går monteringen i en rasande fart (YouTube).

På markställning ökar varje solpanels effekt rejält då det finns en stor luftspalt som kyler den värmekänsliga solpanelen. Det är därför som Sverige är mer lämpat för solceller sommartid än många länder vid ekvatorn då deras höga temperatur sänker solcellernas effekt.

Väljer du att bli kund hos Smart Solkraft kan du vara säker på att alltid få en solpanel som är anpassad efter vårt nordiska klimat. Våra solpaneler klarar av kondensvatten och vi får inga problem med frostsprängningar pga. dåligt konstruerad ram. 

Det finns de som påstår att det räcker med regnvatten för att rengöra solpaneler så att de producerar el i den mängd tillverkaren lovar. Ett tips är att söka på google på ”solarpanels cleaning” och se hur många träffar du får. Det är en vanlig AR Coat på en standard solpanel som de flesta tillverkare har. Denna är att jämföra med en billack och fungerar ungefär likartat. Det räcker som bekant inte med ett hällregn för att rengöra en bil när den är nedsmutsad.

VI erbjuder högkvalitativa solpaneler från flera olika leverantörer men just våra solpaneler Windon Effecta 320 wp Mono och Windon Premium 285 wp Poly har ett etsat glas som är självrengörande. Eller bättre uttryckt smuts får inte plats på de mikroskopiska hålen som etsningen skapar på glaset. Det gör att dessa solpaneler blir underhållsfria och du slipper gå upp på taket eller kontraktera någon annan att göra det. Etsningen ger också en ökad solinstrålning som ger en ökad effekt. Dessa tillverkas även i norditalien och transporteras med tåg vilket ger ett mycket litet miljöavtryck.

Vi har även en standard solpanel som i de flesta delar är jämförbar med övriga tillverkares solpaneler, men där ramen är konstruerad för att klara vårt nordiska klimat.

Ordspråket du får vad du betalar för stämmer även för solceller. Skillnaden i pris är ändå inte så stor att du inte borde investera i en premiumanläggning.

Vill du lära dig mer om våra högkvalitativa solpaneler och hur de fungerar? Se vår produktsida.

Kontakta oss idag för ett personligt möte där vi går igenom ditt lantbruks möjligheter!

I och med ditt användande av formuläret godkänner du vår integritetspolicy.
/