Våra solpaneler

Windons solpaneler i korthet:

 • Högsta kvalitet utan kompromisser
 • Underhållsfria, etsat glas för självrengöring och ökad solinstrålning
 • Hög säkerhet, ram som klarar frostsprängningar
 • Miljövänliga, produktion och transport 80 % lägre än normalt
 • Snabb service och enkelhet via svensk tillverkare
 • Hög totalavkastning
   

Windon Premium 285 wp

Solpanel med svart ram och multikisel (Polykristallin).

En poly panel (blåskimrande) som är mer kostnadseffektiv än mono paneler (svartskimrande) och ofta passar bra på tak där estetiken inte är lika viktig såsom ladugårdstak.

 • Underhållsfria med etsat glas
 • Ökad solinstrålning
 • Hög säkerhet med ram som klarar frostsprängningar
 • Miljövänliga, produktion och transport 80 % lägre än normalt
Datablad för Windon Premium 285 wp (PDF)

Windon Effecta 320 wp

Solpanel med svart ram och monokisel.

Är en panel med svart ram och monokisel (PERC-behandlad). Detta är den panel som Windon använder när det gäller små och medelstora installationer där det krävs större effekt på liten yta.

 • Underhållsfria med etsat glas
 • Ökad solinstrålning
 • Hög säkerhet med ram som klarar frostsprängningar
 • Miljövänliga, produktion och transport 80 % lägre än normalt
Datablad för Windon Effecta 320 wp (PDF)

Windon Aero Mono 315 wp/Multi 280

I både mono och poly utförande utvecklad specifikt mot flygplatser och andra platser där inga reflektioner tillåts från solpanelerna. Utan att tumma på effekt så absorberas solljuset och reflektionerna tas bort. Som en del i tex flygplatsers hållbarhetsarbete och CO2 reducering så finns nu en möjlighet att installera solceller utan att riskera säkerheten!

 • Underhållsfria med etsat glas
 • Ökad solinstrålning
 • Hög säkerhet med ram som klarar frostsprängningar
 • Miljövänliga, produktion och transport 80 % lägre än normalt
Datablad för Windon Aero Mono 315 wp/Multi 280 (PDF)

Windon Standard 300 wp

Solpanel med silverram och monokisel.

En enklare standard panel med AR Coat glas tillverkad i Kina.

 • AR Coat glas
 • Hög säkerhet med ram som klarar frostsprängningar
 • Tillverkad och transporterad från Kina

Växelriktare

Windons växelriktare är enkel att använda och menyspråket är svenska för att förenkla för dig som kund. Det är en robust konstruktion med ett aluminiumchassi och samtliga inkopplingar sitter externt vilket gör att det är enkelt att installera även för en lekman. Den går utmärkt att montera både utomhus som inomhus. Levereras med bland annat godkänd DC-frånskiljare, jordfelsbrytare och överspänningsskydd. Självklart ingår också en APP för att följa din anläggnings solelsproduktion som du kopplar upp via WIFI.

Alla Windon växelriktare har 5 års garanti. Det viktigaste är att du inte hinner förlora elproduktion pga. långa leveranstider från tillverkaren. Via Windon får du en utbytesenhet inom 2 dagar.

Läs mer om Windon Inverter (PDF)

Våra solpaneler från Windon

Vårt val av Windon och deras solpaneler och växelriktare beror på att de lägger stor vikt vid kvaliteten och solpanelernas innehåll. När de flesta andra tillverkare byter ut material till billigare och sämre så fortsätter Windon leverera kvalitet och har idag en unik solpanel. Med dessa produkter kan du vara säker på att inga kompromisser har gjorts avseende kvaliteten.

Det som gör panelerna mest unika är deras glas. Istället för att använda ett AR Coat glas så används ett etsat glas, dvs. glas som på ett kemiskt sätt har fått mikroskopiska variationer/hål som gör att smutspartiklar inte får plats. Detta ger en självrengörande yta som gör solpanelen underhållfri. Den etsade ytan har mäts upp att ge mellan 6-8 % extra solinstrålning i jämförelse med ett AR Coatat glas. Detta ökar m a o solpanelernas effekt.

Mätningar (bland annat Kercher) visar att ett AR Coatat glas kan ha så mycket som 25 % smutspåväxt och därför behövs de tvättas regelbundet. Det finns de som påstår att det inte ska behövas tvätta solpaneler med Coatat glas, men det finns idag en miljardindustri inom solpanelsrengöring i Europa. Vi tror att de flesta som funderar på solceller önskar en så bra och underhållsfri solcellsanläggning som möjligt och därför erbjuder vi Windons unika solcellsmoduler.

Solpanelens ram är anpassad efter vårt nordiska klimat och klarar av frostsprängningar genom hål som låter kondensvattnet passera istället för att frysa fast. Om ramen krackelerar finns stora säkerhetsrisker såsom att panelens glas åker ner från taket och eventuellt träffar en person eller ett fordon. Windon levererar en säker produkt och det kan du vara trygg med.

Windons solpaneler som tillverkas i Italien har vid tillverkning 80 % lägre CO2 utsläpp än de tillverkare vars paneler produceras i Kina och övriga Asien. Vi får även lägga till att våra solpaneler transporteras miljövänligt med tåg från Italien istället för med dieselbåt från Kina/Asien vilket har en mycket stor miljöpåverkan. Det tar endast 4 månader för våra solpaneler att tjäna in den CO2 mängd som gått åt vid produktionen!

En annan viktig aspekt är att det är en svensk tillverkare av solpaneler och växelriktare. Detta medför snabba utbyten när en växelriktare går sönder (utbytesgaranti inom 2 dagar) och en betydligt lättare och smidigare kommunikation om något skulle hända i jämförelse med andra aktörer.

Ordspråket ”du får vad du betalar för” stämmer även här. Våra etsade solpaneler är något dyrare än de enklaste solpanelerna, men inte så dyra att du ska avstå från att få det bästa. Återbetalningstiden blir något längre, men slutresultatet är vi övertygade om kommer ge dig en högre totalavkastning. Solceller är en långsiktig investering och med Windons paneler får du med en 50 årig produktionsgaranti!

Om du trots detta vill ha en enklare solpanel så har vi även en sådan; Windon Standard Mono. Den gör sitt jobb, men levererar inte lika hög effekt och är inte självrengörande. Vi tummar dock inte på säkerheten så ramen är densamma som i våra toppklass solpaneler.

Vill du veta mer? Kontakta oss nedan!

I och med ditt användande av formuläret godkänner du vår integritetspolicy.
/