Vårt erbjudande och hur vi arbetar

Vi erbjuder dig som kund högkvalitativa produkter där inga kompromisser har gjorts gällande materialval och som är anpassade efter vårt nordiska klimat, utvecklade i Sverige, snabb service, starka garantier och som är underhållsfria. Med andra ord erbjuder vi ett okomplicerat enkelt ägande.

Arbetsmiljö och säkerhet är två saker vi aldrig tummar på och vi arbetar enligt ”Allmänna bestämmelser för Hantverkarformuläret-17” mot privatpersoner och mot företag enligt ABT 06 eller AB 04 beroende på typ av entreprenad. Detta gör vi för att du som kund ska känna dig trygg i att vi inte agerar på ett sätt som är dåligt för dig som beställare eller för den personal som utför arbetet.

Våra solpaneler har vid tillverkning 80 % lägre CO2 utsläpp än de tillverkare vars paneler produceras i Kina och övriga Asien. Vi får även lägga till att våra solpaneler transporteras miljövänligt med tåg från Italien istället för med dieselbåt från Kina/Asien vilket har en mycket stor miljöpåverkan. Det tar endast 4 månader för våra solpaneler att tjäna in den CO2 mängd som gått åt vid produktionen!

Vi hjälper dig från start till mål med alla delar av solcellsinstallationen.  Det är tryggt och enkelt att bli kund hos Smart Solkraft.
 

Vår arbetsprocess

 1. Personligt möte där vi tillsammans går igenom din fastighet.

  Vi gör alltid ett platsbesök innan vi projekterar din fastighet. Utan att se den på plats så kommer vi inte kunna föreslå det bästa för just din fastighet. Vi behöver bland annat se ditt taks skick och bedöma ifall det lämpar sig för solceller. Enligt lag ska taket och bärande konstruktion hålla lika länge som solcellerna, dvs. minst 25 år till. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och funderingar och visar på alternativ.
   
 2. Offert

  Utifrån dina önskemål och fastighetens förutsättningar skapar vi sedan en offert som du får ta ställning till.
   
 3. Order

  När du accepterat och signerat vår offert så startar planeringen av solcellsinstallationen i din fastighet.
   
 4. Ansökningar och övrig administration

  Vi hjälper dig igenom hela processen – allt för att förenkla för dig och göra processen så smidig som möjligt. Allt från eventuella bygglov till ansökan om investeringsstöd, val av elbolag, elcertifikat, ursprungsgarantier och cesarkonto.
   
 5. Installation och montering av din solcellsanläggning

  Våra erfarna montörer och elinstallatörer anländer och startar solcellsinstallationen. De arbetar säkert med korrekta fallskydd och med hantverkarskicklighet. Vi dokumenterar de viktiga stegen enligt gängse regler och egenkontrollprogram och vi är självklart auktoriserade av Elsäkerhetsverket. Vi är noggranna och garanterar dig en kvalitativ och säker installation.
   
 6. Driftsättning av din solcellsanläggning

  När installationen är färdig så byter nätbolaget kostnadsfritt ut din elmätare. Nu är det dags att starta upp solcellsanläggningen och börja producera solel.


Varför välja Smart Solkraft?

 • Produkter med högsta kvalitet som är anpassade efter Sveriges förutsättningar
 • Självrengörande glas – underhållsfrihet
 • Mindre miljöpåverkan
 • Snabb service
 • Säkra installationer
 • Starka garantier
 • Partner från start till mål
 • Seriöst arbetssätt


Kontakta oss nedan så bokar vi ett personligt möte!

I och med ditt användande av formuläret godkänner du vår integritetspolicy.
/